Pogačice sa slaninom

Pogačice sa čvarcima spadaju u omiljeni doručak mnogih, ali jednom kad probate pogačice sa slaninom, sigurno ćete ih praviti ponovo. Propržena slanina uvek hrani poboljša ukus. Za pogačice sa slaninom su vam potrebni sledeći sastojci:

3dl mleka

1 pakovanje kvasca

1 kašičica šećera

200 g Suve slanine Mesne industrije Panonija UVD

100 g kisele pavlake

700 g brašna

1 dl ulja

2 kašičice soli

za premazivanje: 1 jaje i susam po želji

U posudi sjediniti mlako mleko, kvasac i šećer, pa ostaviti na toplom da nadođe. Slaninu iseći na kockice i propržiti da porumeni, a zatim je ostaviti da se ocedi od suvišne masnoće. U posudi za mešenje sjediniti polovinu brašna, posoliti, dodati ulje, pavlaku, nadošao kvasac i slaninu. Promešati, pa uz postepeno dodavanje preostalog brašna zamesiti meko testo. Ostaviti testo na toplom da nadođe  pokriveno krpom.

Naraslo testo prebaciti na pobrašnjenu površinu i razviti ga na debljinu od 1 cm. Modlom vaditi pogačice. Pogačice ređati u podmazan pleh, premazati umućenim jajetom i posuti susamom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 °C  dok ne dobiju lepu zlatnu boju.

Prijatno!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *