Proizvodi

Osnovu proizvodnog programa Mesne industrije PANONIJA UVD čine tri vrste kulena: domaći kulen, petrovački kulen i kulenova seka. Proizvodni program  upotpunjujemo dodatnim, kompletnim asortimanom ostalih proizvoda visokog kvaliteta: slaninom, čvarcima, kobasicom i mašću.  Želja nam je da, pre svega proizvodnjom kulena premijum kvaliteta izgradimo svoj imidž i prepoznatljivost na tržištu  bazirajući se na tradicionalnim receptima.

Osnovni proizvodi mesne industrije Panonija UVD su :

Domaći kulen predstavlja osnovni proizvod PANONIJA UVD. Zbog svog zaštićenog geografskog brenda Domaći kulen  će na najbolji način predstavljati celokupni proizvodni program PANONIJA UVD. Kapacitet prerade je 20.000 kg/godišnje.

Domaći kulen se dobija kombinacijom svinjskog mesa prve kategorije, slatke i ljute paprike i soli. Domaći kulen je potpuno prirodan proizvod bez nitrata i bilo kakvih drugih aditiva i sintetičkih dodataka. Meso koje se koristi za pravljenje Domaćeg kulena je od domaćih svinja isključivo prve kategorije i domaće mlevene paprike. Za sušenje i zrenje kulena je potrebno 150 -180 dana tako da se sa ovim proizvodom može početi sa prodajom tek nakon 6 meseci od puštanja pogona u rad. Nakon toga zahvaljujući proizvodnim kapacitetima kao i kapacitetima komora za sušenje, prodaja ovog proizvoda će biti kontinuirana.

Ovaj visokokvalitetan proizvod je potpuno prirodan.

 

Petrovački kulen je originalni suhomesnati proizvod nastao sušenjem na dimu svinjskog creva koje je nadeveno smesom začina i fino iseckanog odabranog mesa domaće bele svinje posebno uzgojene za izradu kulena. Za proizvodnju Petrovačkog kulena koristi se meso prve i druge kategorije, ljuta i slatka paprika, so i kim.Ovaj suhomesnati proizvod, fermentisana kobasica, ima prijatan, blag miris na dim i aromu zrelog proizvoda, specifičnu za tu grupu fermentisanih proizvoda, prijatnog ukusa, pikantno ljutog. Veština proizvodnje ovog tradicionalnog proizvoda u Bačkom Petrovcu prenosi se sa kolena na koleno više od 250 godina. Dimljenje ovog kulena traje 10 dana, a za zrenje i sušenje potrebno je 80 dana.

Specifičnog je i prepoznatljivog ukusa, mirisa, boje i izgleda, visokokvalitetan proizvod bez aditiva, konzervansa i sintetičkih dodataka.

 

Kulenova seka se dobija kombinacijom mesa I i II kategorije , soli slatke i ljute paprike. Meso koje se koristi za pravljenje Kulenove seke je od domaćih svinja posebno uzgajanih za izradu kulena. Mlevena paprika je domaće proizvodnje te je Kulenova seka prepoznatljivog ukusa, izgleda i mirisa. Dimljenje kulenove seke traje 10 dana, a za zrenje i sušenje je potrebno 60 dana.

Kulenova seka je visokokvalitetan proizvod bez aditiva, konzervanasa i sintetičkih dodataka.